Hem sağlıklı hem doyurucu yeşil krep

İç sos için malzemeler:
100 g bebek ıspanak/dörtte biri
1 adet olgun avokado
350 g karışık renkli çeri domates
3 dal taze soğan
½ bir demet taze kişniş
1 adet limon
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
300 g süzme peynir
Krep için malzemeler:
100 g bebek ıspanak/kalanı
1 adet yumurta
1 fincan un
1 fincan yarım yağlı süt
Zeytin yağı

İç Sos Hazırlanışı:
Avokadoyu ikiye bölün, çekirdeğini çıkarın, kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Domatesleri dörde bölün, ardından dörtte bir ıspanakla birlikte bir salata kasesine koyun. Taze soğanları doğrayın, ince ince dilimleyin ve avokadolara ekleyin. Kişniş yapraklarını da ekleyip limon suyunu sıkın.1 yemek kaşığı sızma zeytinyağını karışıma ilave edin. Tuzu ve karabiberle tatlandırıp bir kenarda bekletin.

Krep için:
Mutfak robotuna yumurta, un, süt, kalan ıspanak, bir tutam tuz ve karabiberi ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Orta ateşte büyük, yapışmaz bir tavaya biraz zeytinyağı ile koyun. Ardından ince bir hamur tabakasını tavaya dökün, kenarlarından çevirin. Bir tarafı sadece 2 dakika veya hafifçe altın rengi olana kadar pişirin, ardından servis tabağına koyun ve kalan hamurları pişirin. Her krepin üzerine süzme peynir parçaları, avokado salatası ekleyin. Acı sos ile servis edebilirsiniz.

İpuçları · Ispanak yerine su teresi, roka, lahana veya maydanoz, nane, fesleğen veya tarhun gibi yumuşak otların bir karışımını dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz! Süzme peynir yerine hellim veya ufalanan beyaz peynir de hepsi lezzetli olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x