Son günlerde kırmızı et sektöründe yaşanan fiyat artışlarını yakın takibe alan kurum uzmanları, kırmızı et piyasasına yönelik inceleme ve gözlem çalışması yürütmeye başladı.
Uzmanlar, piyasada faaliyet gösteren büyük besiciler ile kırmızı et alım-satım merkezlerinde inceleme gerçekleştiriyor. Bu kapsamda büyük besicilerin olduğu Kırşehir, Polatlı, İstanbul ve Sakarya gibi illerde çalışmalar yapılıyor. Kurum uzmanlarının, sektör paydaşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra ilgili regülasyon kuruluşlarından da bilgi talebinde bulunduğu belirtildi.
Rekabet Kurumu, yaklaşık 1 yıl önce de sektöre yönelik benzer bir inceleme gerçekleştirmişti. Kurul, ön araştırma raporunun kendisine teslimini takip eden 10 gün içinde, bilgileri değerlendirerek soruşturma açılmasına veya açılmamasına karar veriyor.