Milföy hamurundan çıtır sokak simidi nasıl yapılır?

Büyük küçük demeden herkesin severek tükettiği simit, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Ramazan ayında sahur sofralarında simit yemek isteyenleri, evlerinden çıkarmadan hazırlayabileceği en pratik tarifi sizler için araştırdık.

Milföy hamuruyla yapılan pratik lezzetlere sokak simidini ekliyoruz. On dakikada hazırlanıp fırına veriliyor ve sahur sofrasında sizi mest edecek. İşte en lezzetli ve pratik milföy hamurundan çıtır sokak simidi tarifi…

MİLFÖY HAMURUNDAN ÇITIR SOKAK SİMİDİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Malzemeler;

  • 8 adet milföy hamuru,
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
  • 1 çay bardağı pekmez,
  • 3 yemek kaşığı susam,
  • 1 çay bardağı su

Yapılışı;

  • Fırını 180 derecede fansız ayarda açın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisini hazırlayın.
  • Susamları bir tavaya alın ve kısık ateşte rengi değişene kadar karıştırarak kavurun. Rengi değişen susamları soğuması için kenara alın.
  • Milföy yapraklarını uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve oluşan parçaları çatal yardımıyla delin.
  • Arzu ettiğiniz miktarda içerisine rendelenmiş kaşar peynir koyup, sigara böreği şeklinde uzunlamasına sarın ve iki ucunu birleştirip simit şekli verin.
  • Uçların açılmaması ve kaşar peynirin fırında akmaması için birleştirme yerlerini parmaklarınız yardımıyla bastırın.
  • Geniş bir kasenin içerisine pekmez ve suyu koyup karıştırın.
  • Simit şekli verdiğiniz milföy hamurlarını önce bu pekmezli suya ardından da susama bulayın.
  • Aynı işlemi tüm milföy hamurlarınız bitene kadar sırasıyla devam edin ve ardından 20- 25 dakika fırında pişirin.

Ve işte milföy hamurundan çıtır sokak simitleriniz hazır. 

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir